dimecres, 25 de setembre del 2013

Google Drive i el treball col·laboratiu.


A la classe del passat dia 19 de setembre vam poder conèixer el Google Drive, una aplicació de Google que ofereix l'emmagatzematge d'arxius en línia. Aquest servei gratuït on-line permet crear diferents tipus de documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul i fins i tot dibuix i compartir-los amb diferents usuaris. A més a més et permet realitzar treballs de forma col·laborativa, ja que simultàniament es pot treballar amb el mateix document des de diferents ordinadors. D'aquesta manera afavoreix a l'aportació d'idees, dades i reflexions.


A continuació podreu veure el vídeo que ens van ensenyar a la classe de GTIC on explica què és i com es fa servir el Google Docs:





La pràctica que haviem de realitzar en grups de quatre persones (Xènia Monterde, Cristina Martín, Ethel Villar i Mar Rof) consistia en escollir un tema a treballar ( el tema del treball va ser "Els infants i les Noves Tecnologies") i desenvolupar les parts següents utilitzant el Google Drive: 
  • Crear i compartir un document de text.
  • Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació.
  • Crear un formulari on-line.
A continuació penjo el primer treball col·laboratiu que hem fet amb el Google Drive:


Document de text:





Presentació:



Formulari:

Les WebQuest

Les WebQuest són una eina que promou el treball cooperatiu, l'autonomia i avaluació dels estudiants mitjançant un procés d'aprenentatge guiat per l'educador/a amb recursos procedents d'Internet. Les WebQuest són un bon recurs perquè els alumnes resolguin una activitat amb més interès i motivació. 


A continuació podeu visualitzar un vídeo que presenta una proposta de treball col·laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat als seus alumnes de 6é de primària que treballen de forma conjunta en la investigació de les constel·lacions zodiacal ( quina forma tenen, quina imatge es van imaginar els antics per a cada signe i com nosaltres les podem trobar al cel).


Aquest vídeo el podem trobar a la pàgina  http://www.edu3.cat/ on també hi ha informació i més vídeos sobre les WebQuest, material didàctic de totes les matèries i recursos audiovisuals.
Edu3.cat


dimarts, 17 de setembre del 2013

Presentació


Iniciant el camí d’educar.



Benvinguts a tots/es!



Em dic Mar i sóc estudiant de primer del Grau d’Educació Infantil a la Universitat Blanquerna-Ramon Llull. Avui a la classe de GTIC ens han proposat la primera tasca de l’assignatura: la creació d’un bloc. Aquest bloc, recent creat, m’acompanyarà al llarg del curs. El contingut d’aquest consistirà en les explicacions dels aprenentatges més significatius realitzats al llarg del semestre.També em permetrà compartir experiències, textos i altres activitats relacionades amb el Grau d'Educació Infantil amb la resta de companys i companyes de la classe.